5.01.2009

KFML(r):Internationell solidaritet - arbetarklassens kampenhet!




Idag har det varit action in Uppsala!
Glada i hågen efter gårdagens peprally så bar det av till stadsbiblioteket för demonstration- dagen till ära. Vi kom en halvtimme förtidigt men det gjorde inget för många RKUare var redan där. De hade ställt upp fanorna mot trappan och stod glatt samspråkande med armbindlar. På dessa röda armbindlar fanns både hammaren och skäran och från Universitets husets flaggstång vajade den stolta röda fanan med samma symboler på.
Underligt nog var linorna avkapade så man kunde inte hissa ner den. Enligt vad jag hörde så blev brandkåren inkallad för att plocka ner den igen.
Anyways, så blev vi raskt intervjuade om vad vi var för ena och varför vi var där. De bliev mkt imponerade av att Sturmis åkt 40 mil enkom för detta ändamål, det visade sig också att hon var den enda i sällskapet som läst Stalin, hon fick genast ett litet hov.

Sturmis ville bära fana, och det fick hon också och då tyckte jag att det var lika bra att ta den andra fiolen så tillsammans bar vi antinazistflaggan i RKUs demonstration längs gågatan ner till Forum torget.Vi lyssnade på tal innan vi gick och åt lunch på Röda Stjärnan med våra nyfunna vänner. De var mycket trevliga och berättade om sina aktioner och ideér.

På Forumtorget hade de en röd talarstol med en gul stjärna och hammaren och skäran. Vi sjöng Mina herrar som räknar profiter av Dan Berglund och Internationalen så klart. Totalt hundra personer joinade vårt tåg.

På Röda Stjärnan skådade vi den mest episka inredning som möjligtvis kan finnas. Vid borden där vi satt fanns porträtt av Stalin, Lenin, Engels och Marx. Detta överträffades endast av den jättelika avbildning av KFML(r):s vapen på väggen. Det täckte verkligen hela väggen och var mycket vackert och respektingivande. När man kom in genom dörren hälsade en bokhylla med Lenins ansikte en varmt välkommen till källaren i det gröna huset.

Sturmis (som nu måste byta namn) fick många fans för sin hängivenhet, även om de kanske inte var så intresserade av Marx som att strukturera om samhället och uppmuntrade henne att starta ett lokalt förbund i Timrå med omnejd. Sturmis tände rejält på denna idé. Medan jag blev uppmuntrad att sprida verksamheten till Örebro, men också varmt välkomnad att sprida läran på stora torget på fredagar. See you there.

Insåg vidden av Sturmis engagemang då de kopplade samman punkterna åt mig; "hon är femton år, har läst Stalin och ville då bli kommunist - de flesta blir ju bortskrämda av de stalinistiska elementen." Då trillade poletten ner och jag insåg att Marie kanske har en poäng trots allt...
Något kommunisterna skrattade gott åt var dock att Sturmis fått bokförbud då hon kommit hem med Kapitalet till sin faders förtret.

5 kommentarer:

  1. Marie tenderar att ha en liten poäng ;) Men för all del, det glädjer mig att ni har haft en bra dag! kram

    SvaraRadera
  2. å my lord! den här gången blir det ingen högläsning för dada!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. oj då, råkade visst ha litet högläsning ändå och jag kan hälsa att S numera har, som G uttrycker det, skitit i det blå skåpet! hon är inte välkommen hem o "avesta"-resan är inställd!!!
    sorry....

    SvaraRadera
  4. Den anonyma intrigmakaren ovan kan hälsa G två saker:
    1. Vi kan nu hata Såssarna tillsammans
    2. Det går lika bra med Lysestrand (http://www.rku.se/sommarlager/)

    SvaraRadera
  5. Han ska väl dessutom vara stolt över att hon inte brutit bokförbudet heller fast skrifter fanns plenty att tillgå igår, både Proletären och Rebell. Idag ska vi på teater också för att inte bryta förbudet :)

    SvaraRadera