4.11.2009

Påsk i Tapelake



Yes, tänkte att några rader om påskfirande i Tapelake måste man ju också ha.
Vi har inget påskris iår, brukar ha det faktiskt men det är ju lite in the face of Jesus to hang a bunch of chickens from a bunch of twigs, no?
Så iår skiter vi i det, eftersom en strängt religiös anda ligger som ett dis över the mansion, right?
Hahaha, damn I crack myself up, nej men seriöst vem orkar gå o hämta påskris liksom?
Nej men dekorationerna brukar gå så vilt till att det står två kycklingar på fönsterbrädan i köket som håller varandra sällskap. En är grön och en är gul och alltid mycket smakfullt arrangerade så att den ena står och tittar djupt in i sittorganet på den andra.

Annars fokuserar nog the festivities kring mat.
Tenderar att göra det på högtider, men speciellt eftersom påsken är the time of year for suffering så samlas vi allihopa och äter mat tillsammans. Iår skiter vi dock också i detta för att käka lax och räkor framåt kvällskröken, reformationerna haglar tätt (Kanske tycker någon att det var enough repentence att smörja tanten igår). Farmodern kom iallafall hit med en choklad-kyckling-och-ägg-tårta(tm) dekorerad med jordgubbar. Yes, its true it can be done! Hon bringade också lite påskgåvor; spritgodis och pengar. Now farmor hon vet hur en slipsten skall dras, gotta give her that, inte blir hon här så länge heller vilket inte hamnar på minuskontot heller.

Ta inte illa upp nu, I love my granny damn right, jag säger bara att hon är en taktfull människa.

Och det är nog about it. Påskfirande tas inte så där jävulskt hårt på i Tapelake, förr om åren har alltid påskhelgen spenderats i hästsammanhang, hoppkurser, tävlingar eller bara en vanlig lektion i hyfs och uppförande till häst.

Modern vidhåller dock lite av den där påskmartyrskänslan genom att ligga inne på sitt rum och lyssna på Michael Jackson, det hör dock till att utrustningen för att göra detta är placerad utanför mitt rum, och jag undrar jag vartåt hon riktat högtalarna när jag hör så bra? In addition, har hon en skiva som går om och om och om igen, a clockwork orange någon när den stackars Alex blir spelad Beethoven för av the vicious old man?? Huh? Som slutar med att han hoppar ut genom fönstret, huh?? Undrar jag vad den kära modern vill åstadkomma....kinesisk vattentortyr fast i örat med M.J?

Alla existentialister i världshistorien skakar på huvudet åt att jag går med på detta...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar