8.11.2011

For what it's worth

Har den där Placebosången i huvudet på repeat. Mycket catchy! Idag jobbas det nästsista dagen, och då imorgon är en kortisdag kan man nästan säga att det är den sista. Sedan får man lite ledigt sedan skall det minsann bli lärt däruppe i huvudknoppen. Inte illa!

Imorgon är det färd bortma Vålådalen som gäller iiiihh!!! Lika delar dregel och kallsvett samlas i en pöl på skrivbordet. Det har ju regnat en del där i fjällen, arbetskamraterna (av vilka 75% har sommarstuga däruppe verkar det som...) varnar att det är mycket kallt på fjället. Jag packar snällt de obligatoriska extrakläderna och hoppas på en mild dag. Vad är det för stil att ta fram långtightsen i augusti?!

Jag delar in äventyret i 3 delar:

1. Pastabuffé, hur mycket pasta kan man klämma i sig i nervositet? Jag gissar på rätt mycket, men det återstår att se. Ev. får man låta banketten gå under detta också, hur mycket middag kan man få i sig innan det är dags att dansa robotdansen, för något annat blir det inte av.
2.Loppet, hur bra går det att springa efter att man dragit i sig så mycket kolisar att man hjular av sockerrush? Skitbra tror jag! På hemsidan har de även presenterat vad som bjuds efter banan- bl a espresso och chokladboll på sista toppen. Nom nom nom. Likt hästen springer jag dit moroten finns.
3. Återfärden, efter en förhoppningsvis god natts sömn, hur i h-vete ska jag ta mig till bilen?? Hoppas Sturmis följer med och kan bära mig sårad soldat style. Backa nedför trappor är ju en klassiker- men räcker det? Benen brukar svullna så mycket att kompressionsstrumporna skapar en känsla av sockerdricka. De komprimerar alldeles för mycket. Hoppas också på bättre duschar än i Nordingrå, alltså mer varmvatten. Det hade nämligen tagit slut innan det var min tur :(

Så idag är det shopping för proviantering mellan kontrollerna som gäller, för tänk om jag är sist dit och allt då är slut?!? Tänk om jag (min nyinförskaffade communicatorkompass till trots) går vilse?!
Jag är lugn och andas, ser möjligheterna inte begränsningarna- vem vet man kanske får se lite av Norge också? Eller kommer uppför en jela lång sluttning och vips är man på Åreskutan?!? Jaja, shit will go down helt enkelt =)

6 kommentarer:

  1. Jag blir ledsen.......:(

    SvaraRadera
  2. Så även jag min käre partisan, men vissa saker råder man inte över. Utan skuld ingen orsak till ledsamma känslor = ergo slå handen för kapitalisthjärtat och börja spara till Swiss Alpine, Comrades,TEC eller varför inte Lidingö Ultra som en liten uppvärmning? You owe me one ;)

    SvaraRadera
  3. Lidingö Ultra, sounds good. Fast miljöerna i Swisserland är ju värda ett besök bara de. Uppförsbackar to die for. Or in... Jag har ju tränat, nu vill jag göra nåt med det också.

    Tar Sturmis min plats som sällskap?

    SvaraRadera
  4. Går också ett lopp, Mitt Norden Ultra 5,5 mil, mellan arsle och Stöde...jag menar mellan Stöde och Södra. Nära och billigt(för mig då...)!Då säger vi Lidingö Ultra och sedan sparar och gnetar vi som fasen för att få ihop till Swiss Alpine=)

    Nej, Sturms tar din plats som bilsällskap dit men jag springer själv.

    SvaraRadera
  5. JAg har alltid drömt om att springa mellan arsle och stöde... Men sällskap i bil och på bankett är alltid något. För att inte tala om att du kan få bärhjälp till bil vid behov. Själv ska jag nu ta och packa mina grejer och göra helgens första extrapass på jobbet. :( Men det är ju en bra början på Swissbiljetten ocg startavgiften iaf.

    Jag vill ha rapport om loppet iaf. Får försöka ha lite telefonkontakt med Sturmis...

    SvaraRadera
  6. Rapport kommer, var så säker. Såg fjällen på väg hit. I'll die trying.

    SvaraRadera