2.15.2009

Mina komplimanger till Kocken...

Helg hemma i Tapelake igen.

Som vanligt har vi sett mkt film ( oh vilka filmer sen!) och pluggat.
Sitter just nu och ser på världscupen i hoppning med Mums. Red för första gången på väldigt länge igår men det var ganska trevligt, fick den stora äran att barbacka kamikaze rida Sacja och Kariya.
Har fortfarande uttänjda ljumksleder eller vad fasen det är som gör att benen sitter fast på resten.
Maken till rullad har icke skådats eller för den delen upplevts förrän man har suttit på Kariya, ach mein Gott! Hon var utan att alls överdriva lika bred som hög... Sacja var däremot pigg och glad fast utan kondition så det gick ganska lugnt där med.

Igår avnjöts Rothenburg a.k.a Grimm Love med alla vår egen favorittysk Kretschmann i huvudrollen. Mkt bra film, riktigt fin gestaltning av kannibalen som den känsliga kuvade under sin moders fot schizofrena mannen som bara hade en litet udda favorit rätt. Det var så fint när han närhelst det frivilliga offret önskade avbröt ritualen utan att på Amerikanskt manér bara säga "oh but too late!" och slakta hänsynslöst. Han kunde inte ens ljuga för homeopaten om vad som hänt med dockan hon gav honom; "I *förläget smile* ate it... ( tittar bort och små ler igen)children do the funniset things hehe?" Vackert samspel mellan offer och kock.
Man kan ju börja att fundera vad Mill skulle ha sagt om kannibalism såsom det framställdes;
injourous by example ELLER excused by the harm principle?

Sedan övergavs den seriösa kannibalfilms genren för den lite nyare och hjärnfattigare ( haha) nazistzombie genren! "The Outpost";det var ju faktiskt fantastiskt hur pass clever de var Nazisterna då de lyckades att upphäva the laws of physics för att skapa supasoldiärz som varken ryssen, afrikanen, amerikanen, eller skotten kunde ta död på!
Haha, självklart hittades experimenten någonstans ute i Eastern Europe i en bunker med ett högtalar system á la Lost som spontanspelade Beethoven, och ja jag spoilar slutet genast och berättar att alla dör utom the undead ofcourse som lives on under the command of an undead super SS soldier, men inte var de bara kapabla av att escape death dessa supertyskar utan de kunde också iscensätta spektakulära ljusshower på 3 sekunder och skjuta med splittrade kulor! Wow, säger jag bara...

Lyckades med en hårsmån undkomma Schnidler's List (correct spelling jag lovar), med ett löfte om att vi ska se Ralph Fiennes glorious tysk dialekt ikväll istället... Oh my...

1 kommentar:

  1. När det gäller att tipsa om filmer är det ingen som slår mig och Nils Petter Sundgren. ;)

    Btw, lårkaka på plats efter helgens övningar. Känns bra. Hoppas min motståndare har lika ont...

    //A

    SvaraRadera