2.03.2009

Universiell skönhet?


Idag stod filosofi på schemat.
Allas vår egen mr S hade idag laddat upp med mer John Stuart Mill att analyseras under två timmar innan lunch.
Joy and glory må tyckas men det kan bli så att blodcirkulationen går i stand by läge när man bara sitter där i tisdagsrummet
Röd khmer eller pink cashmere, kanske Röd Tsar?
för filosofi som ligger längst upp i skolan (där fönstren överhuvudtaget inte är tätade eftersom värme ändå stiger uppåt...).


Mr S brukar på grund av denna risk avbryta sina lån
ga strövtåg ut i filosofins vindlande gränder med att gå loss på Sverige. För att provocera och göra något oväntat med lite shockvalue?
Idag stod kulturella jämförelser mellan Sverige a.k.a "Rich Russia" och Ryssland ( eller ja strictly speaking the USSR) på menyn.

I vanlig ordning drog han igång om att uniforma samhällen gör att även avvikelserna från de uniforma normerna blir uniforma; ett populärt inslag i dessa sammanhang. Eftersom stackars S ofta har något att säga om mr S (lägg väl märke till skillnaden mr S och "bara" S) påståenden fick han idag en släng av
sleven.
Mr S tog upp hans skägg ( big fan av ad hominem fallacies) och det lät a little something like this: You should shave that beard off S. Everybody knows that you just keep that to look like Stalin. It is no good, shave it off... and besides young Sta
lin was much more beautiful. Huh?

Blodcirkulationen kickstartade och skickade friskt röda (ha ha) strömmar av energi ut i systemet!
What?! Mr S- en beundrare av den unge Stalins skönhet?
Detta fann jag vara stor humor och framförallt lite av en överraskning. Det gjorde även M bredvid som vet att jag uhyser en viss uppskattning för den unge Stalin, rent ideologiskt så klart...
Men något stämde inte riktigt....Så jag började gräva i mina gamla historiska kunskaper och funderade på hur mr S menade. Stalin var vacker i sin skägglösa ungdom, och S skulle vinna lika mycket som Stalin förlorade utseende mässigt på att låta skägget vara kvar genom att raka sig?

Subsequently cyklade jag hem efter avslutad dag
och kollade upp mina fakta. Och ja, saker och ting stämde inte riktigt.
Så jag ber dig rikta ögonen mot bevis 1 högt där uppe. Där finns unge Stalin som ser på dig med sina honungsfärgade rådjurs ögon. Säg hej (privjet)!
Vänd nu blicken mot bild 2 nedan.








B1& B2

Här sitter en (fortfarande) ung Stalin med Kungsörnen och poserar.
Här kan jämföras skäggväxt. 1. Stalin är mindre skäggig här än på bilden ovan. 2. Lenin outskäggar Stalin på båda bilderna.

Och nu the final stage: jämförelse mellan Stalin på bild 1 och 2. Med hande
n på hjärtat; vem är stiligast? Borats lookalike eller rådjursögat? Ja, just så, tänkte väl att du skulle hålla med!

Så kanske blev det lite förvirrat för mr S? Kanske det var så att det inte var "mannen av Stål" som var stilig i sina yngre dagar utan i själva verket "mannen från L
ena"?

Nej, Lena var inte hans mamma


Bevis 3 presenteras här bredvid för att visa på hur en ung skägglös Vladimir Ilitj Lenin såg ut.
Han kan ju förstås också slirat lite på kronologin, men Lenins ansiktspäls utvekling passar onekligen in i resonemanget as it stands.



But hey, no harm done, dagen gick vidare parallellt med dessa mkt viktiga funderingar. Mot dess slut hade vi mock-exam-möte. Det var mycket tal om "invigilators" hit och dit, rules och penalties spelade också centrala roller. Finast av allt tyckte jag att det var då allas vår egen BL stod längst fram och sade att det var ju faktiskt viktigare än allt plugg i världen att man "eat and sleep well" när det är dags för exams. 3 veckor fyllda med ENDAST prov är väl ingen match, varför skulle man bli stressad då?


BL eller i vilket fall hans tvilling T.Kretschmann

Höjdpunkten i denna hedersstund av värme och svallande känslor var dock när BL försökte visa hur förstående IBO är mot dem som för medicinska förhinder till att skriva slutproven. Med det bredaste leendet och en snäll nick berättade han att en elev faktiskt fick skriva sina exams på sjukhus och inte tvingades åka till skolan för detta efter en olycka eller något dylikt.
Jag andas, är lugn och fin tänker ljusblått, andas persikofärgat....i korta intervaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar