11.29.2011

Saffransormar och lord Garth of Izar

Lyssnar på Valentine, känner mig lite som en orm. En proppmätt orm. Inbillar mig att ormar kan bli mättare än alla andra djur, tror att det har något med förmågan att haka ur käkarna. De kan trycka i sig mer mer mer! Har ätit säsongens första julbord idag, därav de ormiska funderingarna. Det var inte så mycket som det kan vara, men mer än nog utan tvekan. Det var IKEAs julbord, med kräftströmmmingar och lakritssmakande skinka. Nja, fjolårets var nog mer i familjens smak. Efterrätterna är det så klart svårt att misslyckas med så de klämde vi i oss utan råge. Mätt var ordet.

Och appropå ormar, vi bakade saffransbullar idag. Lussekatter - f'låt- med Putte. Han bakade en saffransorm dekorerad med många många russin. Även Sturms hjälpte till genom dekorering och kreativa idéer, vi gjorde efter ett tag saffranssniglar  också. Det var rätt lyckat och blev rätt många bullar med men högst tveksamt att de räcker fram till jul. Bitch please liksom.
Medan vi bakade lyssnade vi en del på Velvet Underground, Sturms är frälst och försöker få mig att haka på. Tja, det går bättre än korståget som hålls till Bob Dylans ära iallafall. Som mot prestation har den gode Sturms börjat lyssna på Systrarna - halleluja!

Lagom jästid för lussebullar är 40 min - alltså alldeles lämpligt för att hinna se lite Trek. Dagens episod handlade om lord Garth of Izar, min favorit villain i ST:TOS utan tvekan. Efter att ha varit commander i Starfleet förklarar han sig själv master of the universe och skjuter sönder en planet, bara för att visa att han menar allvar. Alltså blir han inspärrad för medicinering och terapi - Cpt. Kirk ska leverera medicinen . Garth kan dock shapeshift:a och allt blir så mycket svårare då. Garth's awesomeness ligger nog i den balanserade kylan han utstrålar. Wouldn't you say?


Boom!

Och på en helt annan tråd, Svetlana Allilujeva dog idag.

4 kommentarer:

  1. Valentine och saffransbullbak med Putte, vad mer behövs? På tal om kreativt bakande, hade en kompis som blev lite carried away vid pepparkaksbaket och byggde sig en stridsvagn istället för pepparkakshus. Funkade det med.

    Bra jobbat med Sturmis, låte henne veta vad hon missat så här i efterhand. Och Velvet Underground torde du väl kunna bota, låt henne lyssna på Loutallica... Btw, var inte John Cale i Sverige häromsistens? Allas gamla hjältar rör på sig, men våra håller stilen bäst. ;)

    SvaraRadera
  2. Det lät ju nästan lockande att bygga sig en pepparkaksstridsvagn! Fast sniglarna blev rätt bra de med, har dock inte fått smaka dem...

    El Sturmo har nu snöat in helt på Flood I & II, halleluja! Hon har god systersmak ;) Våra hjältar åldras helt klart bäst, med god smak och värdighet! No doubt! Inte en av dem har gjort sig skyldig till monstruositeter som No Pussy Blues - right? :/

    SvaraRadera
  3. Syster och Systrarna, strålande combo!

    Ehrm, du simmar ut ur bild nu...:s

    SvaraRadera