5.29.2012

Screw me, I like it



Jag har planlagt min tid innan tentan, helt okaraktäristiskt.
Min vanliga modell är säg upp alla bekantskaper och kör så det bara ryker, när det tar emot förlita sig på koffein nog att döda en liten elefant och sedan köra lite till. Sedan kommer provet/tentan/exam och då är det adrenalinet som får göra resten.
Detta är inte ett recept på ovillkorlig framgång tyvärr, the famous exception of 2009 t ex då denna modell helt kraschade och brann så att säga. Men i andra fall såsom the famous tentavecka of 2011, och diverse testweeks och sådant har den fungerat ypperligt.

Men nu skall alltså andra bullar bakas, det skall planläggas ut över dagarna vad jag har att göra och läsa och därför ha betat av i tur och ordning tills tentamen.
Aha, jag har gjort planen, för 3 veckor sedan. Höll den en vecka. Höll den inte bra auf Tapelake = mental breakdown och allmän tvärilskenhet som trevlig följd.

Har en litteraturplan, en gamla-tentor-plan, en anteckningsplan och en gamla-seminarier-plan utslagen över veckans sju dagar, och ja denna vecka de dagar som leder till fredag.

Tid skall också avsättas till träning och fastlagda sovtider. Allt mycket prydligt. Suck. Suck!
My god! Det är helt naturlagsvidrigt. Det finns en bestämd ordning som den alltid varit. Bestämd och självklar, har alltid varit, ska man tordas rucka på den alltså? Jeez..Loeez!

Tankar från utvärlden: Som brukligt är.
Lämpliga tider för detta? Frukost till sänggående. So it is and always have been since the beginning of time. Gör ambitiös plan, om tid över så fortsätt som godståget. Om ej hunnit med är det inte läggdags förrän den är klar.
Inte bra, för mycket. Vikten av avkoppling och pauser så inte hjärnan överhettar sig.


Lämpliga aktiviteter att koppla av med? Inga, isolering som gäller med avbrott för handling eller lite träning. Halvtimmes promenad/spring, inte mer, gärna då som transport till/från ev affär. Får dåligt samvete av mer, gör inget att det uteblir, inte intresserad, blir bara irriterad och nervös.  
Vikten av att vårda sitt umgänge! Måste vårda kroppen också och inte rucka på rutinerna. Ingen avkoppling = dull boy. Du tänker så svartvitt!


Sömn? Då trötthet infaller. Får dåligt samvete här med men vaknar tidigt. Ready to go! Känner att det är viktigt att utnyttja ljuset och köra igång.
Rutiner!! Sova ordentligt och på samma tid.


Så det är rutinen. Mina planer ovan omfattar inte sådant som sömn och avkoppling. Det känns inte prioriterat. Omeprazol däremot känns högst prioriterat.

Den nya planen är:
Lämpliga tider: 7-9.30, 10.00-12.00, 13.00-14.30, 15.00- 17.00,18.00-x (senast kl 21)
x= då planen för dagen är klar. Avbrott för mat och vila ögonen.
Efter 18.00 utrymme för socialiserande och träning om klar. Annars en timmes avkoppling innan sömn.

Lämpliga aktiviteter att slappna av med: Socialisering och träning uppenbarligen... bah! Blir bara irriterad av att inte fortsätta plugga. Split vision, orolig.

Sömn: 22.00 - 6.00 Jojo, det där med morgonen skall jag nog greja men det är värre på kvällen. Antar att avkopplingstimmen skall vara bra till sådant men ändå...

Så idag var jag klar med planen kl 18. Med pauser. Hur snabbt gick inte det? Då måste man undra om man inte underplanerat. Eller om man har överplanerat förut.
Mkt mkt jobbigt. Om jag inte kört tills det är kakelkänning, kan jag prestera då? Eller kanske just det kommer göra att jag presterar bättre. Jag gillar inte experiment, that's for sure. Better safe than sorry.
Låter mycket dramatiskt, men det är fan i mig läskigt.

Annars har jag som sagt hunnit med en fm paus, en em paus och en på mitten. 15, 30, 15. Satt ute på balkongen och fikade med mig själv medan jag lyssnade på motorvägen.
Det är mer rofyllt att lyssna på E4an än träden som susar ute på gården.

Nu är klockan avkoppling alltså och... ja? Skriva går alltid bra. Det är OK, men någon träningstur blir det inte i finvädret. Dåligt samvete (tm) = tankefälla (tm). Kanske jag sätter mig en stund på balkongen. Frisk luft men inte för långt från skrivbordet.
De - de e NAJS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar