10.21.2014

9 is God, eller Hur slutar GTA V?

Casual inledning
Igårkväll efter det att jag bakat till lite drömmar, och långt efter det att jag lagt studierna för dagen på hyllan, spelade jag slut A och B i GTA.
I det ena slutet har Franklin ihjäl Michael, och i det andra har Michael och Franklin ihjäl Trevor. I det tredje, deathwish, som jag redan spelat, dör ingen alls. They stick it to the man istället.
I vart fall kanske det krävs viss backstory för att ens bry sig om vem som dör? Ja?

Fr v: Trevor, Michael, Franklin


Backstory
M&F träffar varandra under ett av Fs repo uppdrag, då Ms son inte betalat på sin bil. I baksätet ligger M och lurar med en 9:a (lät coolt va?) då F tar bilen. Istället för att osämja sås fröet till deras vänskap här då F luktar sig till att ett mentorskap hos M kan betala sig i framtiden. Vänskapen betalar sig också när de tillsammans slår mot juvelhandeln Vangelico då M inta kan hantera sin uttråkade tillvaro som förtidspensionär.

M och T har ett förflutet som tjuvar och bankrånare i en liten stad nära den kanadensiska gränsen. M gör en deal med FIB (FBI) och fejkar att han dör, och blir då undercover förflyttad till Los Santos där spelet utspelar sig. T ser av en händelse Vangelico hit:en på tv:n och känner igen Ms cheesy filmcitat. Han drabbas av många många feels, både av sorg, ilska och glädje.

I bakhuvudet kan man ha att T är tokig, han är kannibal och predator at large.
Vissa hävdar också att han som ung försörjde sig som prostituerad vid de många truck stop:sen i Kanada, *fanfic in progress*.

Voice actors till the unholy trinity, ser ni att karaktärerna
 är gjorda för att vara lika voice:arna?

Sluten
F blir approachad av FIB som säger att T måste undanröjas då de är för stora hot (detta efter att de tillsammans med F tagit the Union Depository - the big one), och om inte F gör det så får han själv respass såväl som denne. En av Los Santos stora kapitalister approachar också F och ber honom ta hand om M eller bli omhändertagen själv.

HEAVY SPOILER ALERT!!!!

1. Trevor
Trevor dör efter en biljakt simmandes i bensin då han kör in i en tank och M skjuter i lake Gasoline.

De känslomässiga efterdyningarna av detta slut har i vissa spelare varit enorma, vissa spelare tycker att Michael är en fucking snake här, andra spelare håller med. Vissa spelare tycker så synd om människoätande T här, speciellt efter påverkan av låten nedan. 

Slutet paras med Yeasayers "Don't Come Close"
"Most, most people would release you 

Most, most people don't change they only get old
So, if I let you back in close

Will you hurt me?"

2. Michael
A. Michael dör efter det att Franklin släpper honom från ett....fabrikstorn? Skorsten?
B. M dör efter att ha blivit hängandes utanför den lilla avsatsen på skorstenen och då skallat F när denne försökt dra upp honom igen.
Andra spelare har tyckt att detta slut är lite mer känsligt i hjärteroten, då M t o m byter kläder och blir till sitt gamla jag Michael Townley istället för under cover Michael DeSanta, att han dör reducerat till the low life han alltid varit. Åh snyft.

Michael dör till tonerna avThe Chain Gang of 1974 (hipsterhoande), "Sleepwalking"
"Now
Despite my fears 
I dance for you
And did what others knew

I
Would care
Would wait
And live again
More desperate
Desperate
YEAH"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar