11.08.2012

My God - It's full of stars!


BOINC kan ställa din dator, som ändå står på ansluten till internet, som hjälpkraft till en rad organisationer, bl a SETI som söker efter utomjordingar via elektromagnetisk strålning (ni vet som mellan T.M.A -1 och T.M.A -2, just sayin'...) eftersom vi inte har en susning om hur de skulle kommunicera med oss. Strålningen tycks dock vara vårt säkraste kort.
SETI var förut statsfinansierad men är nu inte längre det, eftersom US har lagt ned sin rymdforskning på det stora hela, så det är viktigt med hjälp för dem att hålla igång. Man kan även bidra med idle tid till sjukdomsforskning såsom malaria om man vill, vidare matematiska projekt och även projekt angående religion som en självreplikerande idé, det finns alltså en hel del att välja på och allt man behöver göra är att:
1. Ladda ned ett BOINC program  från Berkeley University
2. Skapa ett konto
3. Välja de projekt man vill stödja (finns många, en del vinstdrivande, man får se sig för); man kan också välja att hantera sina projekt genom account manager/BAM/GridRepublic - det är enklast.
4. Begränsa hur mycket av CPU man vill att projektet ska kunna arbeta med. Kör man på 100% går fläktarna igång på högvarv (min vill bidra med 30% för att hålla sig på en lämplig nivå), så det där får man justera lite. Det är enkelt att göra, programmet är user friendly.
5. Visa programmet i advanced mode, det är enklare.
6. ???
7. Profit!
Man får en skärmsläckare på köpet som visar vad datorn håller på med, framsteg och projekt, låter inte det som droppen som får bägaren att rinna över och er att ladda ned BOINC? Hehe...

Min dator är busy att hjälpa partikelacceleratorn i CERN att köra simulationer, att hjälpa SETI scanna efter strålning samt att stödja FreeHAL projektet (som gör att datorer ska kunna kommunicera med människor med flytande tal i olika tonlägen och såsmåningom som HAL - awesome!), tyvärr stödjer inte FreeHAL OS X, så där är jag bara med och ger mitt stöd i anden.

Ni som har android/windows/linux kan däremot pitcha in som ni vill, då kan ni dessutom få mjukvaran- så långt som den är framskriden och ha er alldeles egna HAL!  supercoolt om ni frågar mig.
Det är dock inte färdigställd mjukvara så den kan vara lite buggig och krascha ibland, men sådant får man ta. Det är fortfarande awesome med tanke på hur datorerna idag pratar (De låter fortfarande som IBM 7094 när den sjöng Daisy på 50-talet).
Ja visst får ni en länk, jag vet att ni vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar