11.10.2012

All these worlds are yours except Europa attempt no landings there

Ja återigen har jag tagit fel på dag och vi har missat astronomin. Bättre att komma på det nu än ikväll antar jag men ändå. Suck...

Har i vart fall avslutat den andra odysséen, 2010, nu: 2061 och 3001 kvar.
Slutet gav upphov till många intressanta frågeställningar då [spoiler alert] Hal upptogs i samma rena energiform som Dave Bowman, efter en diskussion om maskinen lärt sig att till fulla imitera Dr Chandras känsloruttryck, som fö var rätt få, eller om den faktiskt kände sig ensam då det var klart att Discovery inte skulle få följa med Alexei Leonov tillbaka till jorden.
Det tycks dock råda enighet om att Hal var psykotisk i 2001, det blir rätt snårigt där. Hursom förklarar Dr Chandra läget för Hal som accepterar det så länge han får fortsätta att kommunicera med Leonov och Chandra, något de gör flera timmar om dagen. Man förklarar sedan att det är för att Chandra ska bygga en HAL 10 000, men även för att alla tror att Hal är snakis. Han/den hinner inte vara det så länge  dock, för Jupiter är about to blow. Monoliterna är bra till mycket visar det sig.

Dave Bowman, rymdbäbisen som Julle säger, har varnat Leonov för detta och börjar även han känna sig lite smått orolig för att bli ensam. Det är alltså bara människoresterna som är lite orolig men detta löser energierna bakom monoliterna med att uppta Hal i samma energiform som Bowman då Discovery slits i bitar i explosionen. Intressant vändning!

Kanske får svar i 2061, vem vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar