5.30.2010

Day of Föderskor




Idag bar det av till Urmodern till camp Allilujeva för tre sorters tårtor med tilltugg . Vi åt alla med god aptit och sedan tog vi en kollektiv promenad längsmed minnesstråket. Urmodern fick den ljusa idén att ta fram fotoalbumet för att titta på sina släktingar som de varit en gång. Inte för att de satt i rummet och man kunde ha tänkts pratat och så utan för att det blir trevligast så. Sagt och gjort. Väl bland halvnakna foton i liderliga poser hittades ett foto av herr G som ung tupp.

Skjortan var uppknäppt ner till naveln och cigaretten dinglade fashionabelt i ena näven. Huvudet ståtade med en raggarfrisyr av sällan skådat slag, Sturmis och jag utbrast som en: Nick Cave! men fick inget gensvar av någon annan. Det är sådant man har el P till men hon var inte på plats. Hon låg istället hemma inkognito kan tänkas.
Vi hittade ett annat där Pärlan himself boxades med någon på gräsmattan endast iförd kalsonger samt ett sparat omslag från ST som samma Pärla prydde. Han visade hur man slaktade 6000 får om dagen. Det tyckte vi alla var en härlig grej att pryda lokaltidningens omslag med. Inget hymleri.
Kronan på verket var nog ändå den bild som visade en byxlös Urfader sittandes på porslinstronen rökandes. Sturmis och jag undrade länge över historien bakom den bilden. Kanske planerad? Kanske bara en olycklig omständighet som när Brezjnev råkade maila en bild på herr G i duschen till alla sina vänner, vilket han ännu inte glömt. Man vet aldrig och det kanske är bäst så
.

Oh that's right ma, Grattis på mors dag!

6 kommentarer:

  1. Med er i tanken! Härligt att Urmodern vet att spara de viktiga ögonblicken iaf. Bte, påminn mig om att förevisa bilderna som Mutter har. Rebel without a cause...

    SvaraRadera
  2. Skall icke glömmas, lovar! Bte? By The Eel? Electricity? Elk? Enlighten me! ;)

    SvaraRadera
  3. Ingen gillar en bessersmurf!

    SvaraRadera