3.11.2011

Grannen; fönstret; Marit/tandläkaren; Du och jag Döden

En annan sak som tar en tillbaka till halvvägs innan 20 strecket, kanske inte får'n att dra på mungiporna lika mycket men så är det iallafall!

En tid av låtöverföringar via modem till ovilliga mottagare, men vill man förändra någons värld så gör man det så gärna så =)

Johopp, visst var det mkt mastrande och servantande då, drönande i små rum utanför Bertil, små lackkjolar och CD spelare som reste 3 våningar på 9,82 m/s, Ullaredande, blekningar av hår och plågsam fotboll. Det försiggick ofta lite pliktskyldigt panikpluggande på lokala biblioteket, äpplen vingummin och festis- ett och annat ljusår spenderat under stjärnorna i Lilla B med sällskap av tankar och framtidsförhoppningar.



Minns att jag någon gång brände ut the Downward Spiral på en crappy CD för att förändra någon annans liv (elevation är ett ord som ligger nära) ;) Till saken hör väl kanske att någon var en oskuldsfull religiös liten tösabit...


5 kommentarer:

  1. Det är en god och osjälvisk handling såväl att bränna crappy cd's för att förändra någons liv i grunden som att skicka låtar över crappy modem. En osjälviska handling av godhet för att göra någons värld lite lite bättre.

    Sen kan man ju ibland låta en strimma av elakhet lysa igenom också. Främst genom att döpa om en fil och ge mottagaren en överraskning när överföringen äntligen är klar. Det måste ju finnas lite svärta för att skapa en kontrast så det ljusa kan lysa desto klarare.

    SvaraRadera
  2. Ja ingen glömmer väl det stora sveket- kalla Dileva för den efterlängtade Black Planet. Fy skäms! I övrigt mkt gott kom via modemet vill jag minnas =)Likväl som plenty av mkt goda crappy CDs med både Bach Rammstein och Year Zero om jag inte missminner mig.
    Man tackar i efterhand =)

    SvaraRadera
  3. Ah, cykelmodem. Vilka minnen. Samtal med någon konstig människa söderut som åker snowracer i trappuppgångar.

    Fast allt är så perfekt nu. Inte behöver ungarna idag sitta med fingrarna på kassettbandspelaren beredda att knäppa på/av när de hör någon bra låt och planera så bra så man slapp Ulf Elfvings eller Kaj Kindvalls röster. Eller den första videobandspelaren inköpt i början av 80-talet och vars knappar slog ifrån så hårt att man vaknade när bandet var slut. Måndagsbörsen och Bagen med Cia Berg, det var grejer det.

    Gosh, man kan inte tro att jag knappt är 20 år fyllda...

    SvaraRadera
  4. Svärta, kontrast! ;)

    Wilde: Ah, a hell of a snowy race...Vad hände egentligen med pensionärerna? Får nästan en nostalgitår i ögonvrån av det andra. Eller, egentligen är jag ju för ung för att minnas det, men har sett repriser och läst om det...

    SvaraRadera
  5. Haha, var tvungen att kolla upp den tråden igen, även om jag egentligen borde råplugga modern historia inför tentan nästa måndag. Kom där i kontakt (återigen) med den fina tråden "Nyförvärv till Luleå Hockey" med spelarna Tom Temor, Tom T Groet och Risal Amalta. Självklart var jag själv helt oskyldig till såna utsvävningar. Jag är alltid saklig och knastertorr.

    SvaraRadera