5.06.2013

Tanz z.n.s

Var till sjukgymnasten idag igen. Knätime.
Han trodde fortfarande på sin teori om skdade senor, över knäskålen och på sidan knäet, och beslöt att jag skulle få stötvågsbehandling för att renovera dem. Han varnade för att det skulle göra ont, både under behandlingen och dagen efter.
Lazors charged


Tänkte mig såklart stötvåg = elchock och började genast kallsvettas ymnigt. Det är dock tryckluft som stöter på visade det sig och särskilt ont gjorde det inte, ffa inte på sidan benet. Att kavla fanskapet är tusen gånger värre. Han vred på mer juice gång på gång tills han kom fram till att jag var  mycket smärttålig helt enkelt och gav upp på att försöka göra illa mig.
Senan på knäskålen var betydligt mer känslig och stötvågorna administrerades där reflexknappen satt. Kändes hemskt underligt när benet låg och spratt som en hoppjerka.



Ska få sådan behandling i 5 veckor på båda knäna och får under tiden inte springa,gå eller cykla i onödan. Styrka var OK i den mån det inte gjorde ont (tveksamt om det blir böj alltså), och annars var det bara att köra på för resten av kroppen - ja i den mån ryggen tillåter. Simma kunde jag också få göra, om jag måste. Helt onödigt att ta med cykeln ner alltså.

Ryggen var han f ö orolig över då den inte blivit tokmycket bättre sedan förra gången. Men han trodde bilåkningen hade mycket att rå för där. Alltså ingen fara på taket.

Fem veckor känns som en kort tid att göra inget alls för att få ordning på knäna. Hoppas det räcker!
Så här dagen efter känns det inte alls att någon tryckluftat sig på knäet, måste vara bra?

4 kommentarer:

  1. Hö hö, tryckluft på knät, höhö, med inbyggd värmebehandling, hö hö, *insert fortsättning på temat här*

    SvaraRadera
  2. Ingen har gjort den kopplingen, dragit de skämten faktiskt.
    Gratulerar, du var först! :D

    SvaraRadera
  3. Ingen? Inte ens Pilly? Gah, I'm turning into Le Pilli!

    SvaraRadera
  4. Inte en endaste en!
    Verkar inte bättre, men det är väl inte så illa heller? Han verkar ju ha rätt roligt =)

    SvaraRadera