5.07.2013

Ant Man Season 1


Marvel prånglar ut hjältefilm efter hjältefilm, Avengers tillsammans och solo. En lite förbisedd Avenger är i mitt tycke Hank Pym aka Ant Man som har fått sig ett ansiktslyft då man ska prångla ut en Ant Man film inom en snar framtid.
Man har skiftat lite fokus från 60 tals Ant Man där sovjetiska spioner avslöjades och Ant Man var en hjälte innan fallet då Pym förråder the Avengers för att han tror att de alla konspirerar mot honom. Han dyker upp som Yellowjacket och berättar att han tagit hand om Hank Pym och att Pym inte längre ska vara något problem. Det blir rättegång av sveket mot the Avengers och han arrangerar där så att en robot anfaller för att kunna rädda sina Avengers-kollegor, men misslyckas och blir nästan dödad. Hans fru räddar stackars Hank med en hårsmån, men Pym lika övertygad som någonsin att alla är emot honom, misshandlar sin fru som tack för ingenting. 

Sedan frisknar han till och ångern och skulden orsakar honom att överge sitt alias som Ant Man, för att i getingkostym lära en ny generation Avengers handle business i Avengers Academy. Pym blir förlåten och gottgör sina gärningar bäst han kan genom att även samla pengar till att bygga tillflyktsorter för kvinnor som blivit misshandlade. Han litar dock inte mycket på sig själv, utan ser det som bäst för alla att hålla sig till labbet i fortsättningen.

I moderniserade Ant Man är Pym en ung paranoid man som mist sin (första) fru, och misstror alla lika mycket som de misstror honom. Han har precis varit inlagd, en gång i mängden och ska återgå till sitt forskarprojekt - Pym partiklarna (kan förminska och förstora saker/varelser), och den hjälm som frun lämnat efter sig vilken möjliggjorde kommunikation med insekter. Sakta börjar han trivas med friheten. Han strävar efter att ta reda på mer om det terrordåd som tagit livet frun, övertygad om att bossen för det företag där han är anställd (egghead innovations xD) då han blir förrådd av sin enda vän. 
En gråtande Pym blir injicerad med lugnande medel för att sedan invänta transport till hispan i tvångströja som nedan, medan hans fader skakar på huvudet och beklagar att det blivit så men att det varit väntat.  
Fadern dör sedan på typiskt Marvelskt manér innan Pymsen hinner förlåta varandra och få de där sista orden, när Pym lyckas rädda lite av sin heder med att sätta den onda företagsbossen bakom galler. 

Mycket till hjälte får han inte chans att bli då det visar sig att bossen visserligen skickat frugan till konferensen i staden makarna Pym besökte, men Hank hade bestämt restaurangen där de skulle träffas och det är den som blir sprängd till bitar av terrorister. Hank är således snett ute då han jagar bossen, vars brott består i att bli maktgalen då han kommer på hur Pym kommunicerar med insekter och skapar arméer av dem.

Hemsk uppdatering av Ant Man! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar