9.19.2013

Läksamtal




Fick ett samtal med min VC läkare idag ang. det fortsatta läget gällande ryggen. Hans idéer var sådana:

1. Gå ned minst 10 kg, min övervikt orsakar smärtan eftersom jag bär på så mycket extravikt.

2.Börja träna överlag och speciellt magmusklerna. Ta maxdos alvedon för att klara av det, och plåga igenom smärtan. Alvedonet sänks eftersom. Detta skulle bryta den sk smärtcirkeln.

3. Gå till sjukgymnast för att få program för träningen, samt tips om hur anpassa vardagen.

OK, nr 3 tycker jag, verkar logiskt.

Nr 1 kan ju ha en poäng men har svårt att se hur det påverkar en smärta som uppkom vid diskbråcket och inte gett med sig sedan....jag var ju inte direkt slimmad innan heller men hade inte ont.

Nr 2 däremot är ju tvärtemot vad han sa i våras! Den här punkten har jag störst problem med bara att köra så det ryker? Tycks mig inte realistiskt då jag knappt ens kan gå utan att få ont. Men har bokat en simkurs om 3 v (1gg/v*4v), så jag får väl prova trappa upp tills dess och se.

4 kommentarer:

  1. Har problem med punkt 1 av orsaker vi pratat om, punkt 2 låter direkt farlig! Och hur ska du genomföra dessa punkter med dina knän? Du ska träffa en annan läkare (specialist) och få ett andra utlåtande. Den här snubben försöker bara mörka att han inte har en susning. Dumming!

    SvaraRadera
  2. Håller nu på att försöka hitta en ny sjukgymnast på samma vc, det var dock inte säkert att de tog emot mig sa ssk jag bokade tid hos eftersom de inte kände mig sedan tidigare. Det skulle tydligen ta för lång tid att träffa mig då det var jämförbart med ett nybesök...låter inte sunt med sådant tight schema...

    SvaraRadera
  3. Privatisering kanske inte är en så dum grej ändå... Kanske finns nån specialist i närheten?

    SvaraRadera